Få hjælp hurtigt, hvis du har tandpine

Tandpine

 

Tandpine kan være megetsmertefuldt, og endda distrahere dig så meget, at du ikke kan få udført hverdagens gøremål. Det er derfor vigtigt at vide, at du kan finde en akut tandlæge i Århus eller andre større byer for at få en tid med det samme. På den måde kan du hurtigt få behandlet problemet og få bugt med din tandpine. Du kan selv gøre adskillige ting for at forebygge, at du får tandpine.

Du skal bl.a. børste tænder to gange dagligt med den rigtige børsteteknik, dvs. i små cirkelbevægelser i to til tre minutter. Her skal du også være opmærksom på, at din tandbørste passer i størrelsen til din mund. Et blødt børstehoved anbefales, da det bedre rengør dine tænder. Derudover er det også en god idé, at du hyppigt benytter tandtråd. Selvom du børster tænder grundigt og med den rigtige tandbørste, så når din tandbørste ikke alle dine tænders flader. Derfor kan tandtråd nå de resterende tandflader, så dine tænder bliver ordentligt rene.

Hvis du følger disse rutiner for dine tænder, så burde din mundhygiejne være god. Med en god mundhygiejne og rene tænder forebygger du huller i tænderne og dermed tandpine. Der kan være flere årsager til, at tandpine opstår. Den typiske årsag er hul i en af dine tænder. Hvis hullet bliver opdaget i tide ved et regelmæssigt tandeftersyn, så slipper du sandsynligvis for tandpine. Hvis hullet derimod ikke bliver opdaget i tide, så er der større risiko for, at du får tandpine.

Tandpine kan også skyldes betændelse i tandroden. Tandrodsbetændelse kan være meget smertefuldt, da tandens nerve bliver udsat for bakterier, hvilket nerven kan dø af. Tandkødsbetændelse på grund af bakterier i tandkødet kan også være med til at give dig tandpine. Tandkødsbetændelse kan endda udvikle sig til parodontose, hvor betændelsen breder sig til tandens knogle, hvilket også giver smerter. Hvis du har nogle af nævnte symptomer, har du risiko for at få tandbylder, der giver særlig voldsom tandpine, da smerten ophober sig i bylden på grund af betændelse og bakterier.

Den sidste typiske årsag kan også være tandpine forårsaget af tandfrembrud, hvilket oftest opleves hos mindre børn. Hvis du helst vil undgå de nævnte symptomer, der forårsager tandpine, kan du få hjælp fra din kompetente tandlæge i Aarhus, eller hvor du nu bor, til at forebygge og behandle tandpine, så du får tandfred.

 

 

Tandlægerne Frederiksgade

Frederiksgade 67

8000 Århus C

Tlf.: 86 12 11 45

E-mail: info@tandfred.dk

 

 

| August 25th, 2015 | Posted in akut, tandlæge, tandpine |

Leave a Reply