Har du en slem tand?

Hvis du har en slidt tand, som ikke pynter i din mund og ikke er mulig at reparere ved fyldning af huller, er der sandsynligvis behov for en krone. Du kender måske tandkroner fra piratfilm eller westerneventyr, hvor hovedpersonerne har guldtænder, men i dag behøver din krone ikke at være af guld for at være holdbar. Du kan sagtens få en tandkrone i samme farve som resten af dine tænder.

Hvad er en krone?

En krone bliver fremstillet i guld, rent porcelæn eller i enkombination af metal og porcelæn. Det hedder også metalkeramik. Formålet med en krone er at gøre din syge tand mere holdbar, så den ikke knækker og du derved mister tanden helt. I nogle tilfælde bruges kroner også af kosmetiske årsager. Porcelænskroner i tandfarver kan bidrage med at skabe et flot og nydeligt tandsæt med lige tænder uden at patienten skal bruge bøjle. Det er således den nemme løsning til et pænt smil, hvilket mange voksne vælger. Når du besøger din tandlæge ved Nørreport station har du mulighed for at få priser og vejledning i forhold til eventuelle tandkroner i din mund. Du kan vælge mellem metalkeramik eller porcelænskroner, hvor porcelænskroner ligner dine egne tænder mest, mens de metalkeramiske kroner er de stærkeste. Hvis det er en kindtand, som er syg, vil din tandlæge oftest anbefale dig en metalkeramisk krone, eftersom det er den mest holdbare løsning og tanden ikke er synlig på samme måde, som dine fortænder. 

kronebehandlinger

Sådan får du en krone

Det er din tandlæge i København K, som hjælper med din nye tandkrone. I første omgang sliber tandlægen din tand til, så den er parat til få påsat kronen. Derefter tager tandlægen et aftryk af din tand, som er udgangspunktet for selve fremstillingen af kronen. Alle kroner bliver fremstillet specielt til patientens mund, så den passer perfekt og sikrer et flot og holdbart smil fremover. I mellemtiden, fra aftrykket af tanden er taget, til fremstillingen af kronen er færdig, er det vigtigt, at din tand er beskyttet. Her bruger tandlægen typisk en midlertidig krone i plasteller metal som tandbeskyttelse. Når kronen er fremstillet, skal den rettes til, så kronen passer i din mund og farven stemmer overens med resten af dine tænder. Når kronen endelig er færdig, sætter din tandlæge kronen fast med tynd cement, der fungerer ligesom lim og så er dit smil endnu engang holdbart.

Rosenklinikken
Rosenborggade 2, 2 tv
1130 København K
Tlf: 33 14 31 88

| August 13th, 2015 | Posted in kronebehandling, tandbehandlinger, tandlæge, tandlægeklinik |

Leave a Reply