Hvad laver en elektriker?

Det er vigtigt at vide, hvad en elektriker laver for at sætte pris på, at de findes. Uden elektrikere ville vi leve uden de fleste af vor moderne tids bekvemmeligheder. Elektrikere udfører stort set alt arbejde, der er relateret til el. De er specialiseret i installation, opdatering og forbedring af alle typer elektriske systemer.

elektriker4

Når man eksempelvis bygger en ny bygning i København, så er elektrikere en vigtig del af processen. Først laver de en grundplan for at specificere, hvor ledningerne skal lægges. Herefter placerer de rør inde i væggene, hvor kablerne skal trækkes til kontakter, el-udtag og lignende. Hvis bygningen skal have aircondition, gulvvarme eller anden varmeinstallation, skal de rette ledninger ligeledes installeres på dette tidspunkt.  Også udtag til lys og andre installationer såsom ovn og komfur, skal trækkes af en dygtig elektriker i København. Når bygningen står færdig, skal elektrikeren i gang med at installere kontakter, og resten af de specialiserede udtag som gør det muligt for dig at se tv, opvarme ting i mikrobølgeovnen og oplade din telefon. Der er forskellige specialiseringer indenfor faget. Nogle elektrikere er specialiserede i at lægge kabler i nybyggeri, mens  andre er specialiserede i at håndtere, opdatere og ordne komplicerede industrielle installationer. Nogle helt tredje beskæftiger sig med at reparere almindelige genstande i hjemmet såsom komfurer og kontakter.

Der er mange elektrikere i København som arbejder for sig selv og har speciale i et lille område. Der findes også firmaer som har mange elektrikere ansat og tilbyder assistance til en lang række opgaver. De fleste virksomheder kan udføre stort set alle de opgaver du måtte have, store som små. Det er vigtigt at have en elektriker med når du bygger nyt. El er først og fremmest ikke ufarligt at sætte op, og dårligt eller forkert udført el-arbejde udgør en fare for stød og brand.  Elektrikere har en uddannelse bag sig samt års erfaring, som sætter dem i stand til at udføre et solidt stykke arbejde som er sikkert. Alt for ofte kaster private sig ud i at ordne el-arbejdet selv, til tider med katastrofale følger.

Det er let at få øje på, at elektrikere er vigtige, og at deres arbejde giver os mange fordele. Deres arbejde er specialiseret, og det er altid godt at have en elektriker, man stoler på, som kan ordne installationerne i hjemmet og sørge for at alt er sikkert og opdateret.

GSR teknik ApS
Amager Strandvej 124
2300 København S
Tlf: 78 77 17 76

 

| June 18th, 2015 | Posted in el-installatør, elektriker, elektrikerarbejde, håndværker |

Leave a Reply