Sådan sparer du penge i et huskøb

Det kan være fristende at tro, at den pris et hus er udbudt til, også er den pris du skal give. Heldigvis er det ikke altid tilfældet. Her er et par måder at spare penge på huskøb.

Læg et budget og hold dig til det. Lad ikke et flot køkken eller duften af hjemmebagte småkager rykke på det. Uanset hvor du ender med at flytte ind, er det dig, der skal betale lånet af, og jo højere det er, jo mindre sjov og ballade er der plads til. Når du har fundet ud af, hvad et hus må koste, er det en god idé at tage ud og kigge i dit område. Mange gange er det, at se billeder ikke nok til, at du kan sige om du vil bo der eller ej. Nogle gange vil du opleve, at huse du ikke havde lyst til at købe baseret på billeder af det, faktisk er helt rigtige når du står i dem. På denne måde kan du spare nogle penge, ved at tage ud og kigge på billige huse, som du ellers tror du ikke er interesseret i.

huskøb1

Få fat i en købermægler. Dygtige købemæglere kender området hvor du søger. Det vil sige at de ved nogenlunde hvad kvadratmeterprisen bør være, hvor de gode eller mindre gode områder er, og hvilke problemer der eventuelt kan være det område som er specifikt for din sag. Denne information bruger de så, både til at finde dig en god bolig, men også til at hjælpe dig med, at få en god pris. En god mægler kan ofte spare dig for 5 – 10 % af købsprisen. En anden god ting ved at have et professionelt forhold til en mægler er, at du kan få god køberrådgivning igennem forløbet. Nogle købermæglere kan tilbyde at håndtere papirarbejdet og vurdere boligen, således at du ikke behøver en byggesagkyndig.

Undersøg hvad det koster at sætte ting i stand. Det kan være skræmmende at kigge på håndværkertilbud hvis du ikke ved hvad det rent faktisk koster at få sat ting i stand. Det er selvfølgelig ikke alle projekter det kan betale sig at investere i, men du bør i det mindste vide nogenlunde hvad et nyt badeværelse eller nye køkkenskabe koster, inden du helt afviser at købe et hus der kræver knofedt.

Købersmægler
Søndersøvej 27
2820 Gentofte
Tlf: 30 40 80 70

| June 22nd, 2015 | Posted in boligkøb, køberrådgivning, købersmægler |

Leave a Reply