Sådan tager du hensyn til sensitivt tandkød

sensitivt tandkød

At have sensitivt eller irriteret tandkød er et yderst generende problem. Lider man af sensitivt tandkød, vil man eksempelvis ofte opleve, at ens tandkød bløder, når man børster tænder, samt at det er ømt og irriteret. Derudover vil de fleste også opleve, at de får isninger i tænderne, når de drikker eller spiser noget koldt. Hører man til den gruppe af patienter, som har sensitivt tandkød, er det vigtigt, at man at man er opmærksom på at optimere sine tandbørstningsvaner, således at man kan vedligeholde en sund og stærk mundhygiejne. For at få et dybere indblik i emnet, jeg har talt med min lokale tandlæge, som har været min tandlæge igennem mange år. Min tandlæge, som du finder på denne hjemmeside: http://tandlaegestrange.dk/, fortæller, at årsagen til at man skal sørge for at holde øje med sit tandkød er, at når ens tandkød bløder, skal man se det som et tegn på, at der er noget som ikke er, som det skal være. Dog kan der være flere forskellige årsager til at ens tandkød er generet.

Først og fremmest kan det skyldes, at man ikke børster sine tænder korrekt. Anvender man eksempelvis en tandbørste,som har alt for stride og hårde børstehår, kan det medføre, at man både ridser og skubber sit tandkød op. Er ens tandkød irriteret, kan en mulighed derfor være, at skifte sin tandbørste ud til fordel for en blødere en af slagsen. Derudover er det også vigtigt, at man husker at børste i store, runde og bløde cirkelbevægelser. På den måde er der nemlig større sandsynlighed for, at man får fjernet alle de bakterier, som sidder langs tandkødet, uden at man får irriteret eller skubbet tandkødet op. Herved undgår man at blotte ens tandhalse, hvilket kan være årsagen til eventuelle isninger.

Oplever man, at man nærmest kronisk har ømt tandkød, som bløder, kan det være et tegn på, at man har fået tandkødsbetændelse. Hvis ikke man selv har held med at få denne betændelsestilstand til at forsvinde, er det vigtigt, at man hurtigst muligt besøger sin lokale tandlæge. Dette skyldes, at tandkødsbetændelse kan være et tegn på, at man er ved at udvikle den meget ubehagelige tandkødssygdom ved navn paradentose. For at denne sygdom ikke får mulighed for at udvikle sig, er det vigtigt, at man får behandlet sit tandkød hos tandlægen. Heldigvis vil det ikke være svært at finde en dygtig tandlæge, som kan behandle dette, eftersom stort set alle tandlæger i landet tilbyder paradentosebehandlinger. Det betyder, at hvad end du skal finde en tandlægeklinik i Københavnsområdet  eller i den anden ende af landet, vil dette ikke blive et problem.

 

Hvis man ønsker at få mere information om, hvad man skal gøre i tilfælde af irriteret tandkød, anbefales det, at man laver en aftale med sin lokale tandlæge, hvor man diskuterer sin konkrete situation.

 

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf.: 38346786

| June 5th, 2015 | Posted in sensitivt tandkød, tandkød, tandlægeklinik |

Leave a Reply